Kruidenkaas Olijf Tomaat

 Kaas 50+ met tomaat, olijf en knoflook 

Ingrediënten: gepasteuriseerde koemelk, zout, 1,6% mix (0,9% tomaat, 0,6% zwarte olijven, 0,1% knoflook), zuursel, microbieel stremsel, natuurlijk aroma, conserveermiddel (E251)
E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Gemiddelde voedingswaarde per 100 g
Energie 1575 kJ / 380 kCal
Vetten 32,1 g
- Verzadigd21,6 g
- Enkelvouding onverzadigd7,0 g
- Meervoudig onverzadigd1,2 g
- Trans0,9 g
Cholesterol 86,3 mg
Koolhydraten 0 g
- waarvan suikers0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 22,9 g
Zout 1,8 g
Natrium 0,71 g
Calcium 0,71 g
Organishe Zuren - g

Kaas 50+ met tomaat, olijf en knoflook

Artikelnummer: PH688

Contactgegevens: Versunie, Postbus 247, 1700 AE Heerhugowaard

Kaas Sandwich

met gerookte ham, bieslook
en Hollandse tomaten

Ingrediënten van Recept:

  • 3 sneetjes Batard
  • 2 plakken kaas
  • 1 plak gerookte ham
  • 25 g Hollandse tomaten
  • 10 g bieslook
  • 1 el citroensap
  • 1 ei
  • Tuinkers
  • Peper
  • Zout

Instructies:

  1. Bereid de tomatensalade voor:
    • Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
    • Hak de bieslook en meng deze met de tomaten, citroensap, zout en peper. Zet opzij.
  2. Beleg een sneetje Batard met kaas en gerookte ham, leg er een tweede sneetje bovenop.
  3. Klop een ei en dompel de sandwich erin.
  4. Bak de sandwich in boter tot hij goudbruin is en de kaas smelt (ca. 2-3 minuten per kant).
  5. Haal uit de pan, laat afkoelen en snijd diagonaal doormidden.
  6. Serveer met tomatensalade en tuinkers als garnering.