Brabants blauw

 Blauwschimmelkaas 60+ 

Ingrediënten: gepasteuriseerde koemelk, gepasteuriseerde room van koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel, Penicillium Roqueforti

Gemiddelde voedingswaarde per 100 g
Energie 1910 kJ / 456 kCal
Vetten 42,7 g
- Verzadigd28,2 g
- Enkelvouding onverzadigd10,8 g
- Meervoudig onverzadigd1,2 g
- Trans- g
Cholesterol - mg
Koolhydraten 0 g
- waarvan suikers0 g
Vezels - g
Eiwitten 19,8 g
Zout 2,14 g
Natrium 0,84 g
Calcium - g
Organishe Zuren - g

Allergenen informatie: Melk & Lactose

Artikelnummer: 146845

Contactgegevens: Versunie, Postbus 247, 1700 AE Heerhugowaard

Kaas Sandwich

met gerookte ham, bieslook
en Hollandse tomaten

Ingrediënten van Recept:

  • 3 sneetjes Batard
  • 2 plakken kaas
  • 1 plak gerookte ham
  • 25 g Hollandse tomaten
  • 10 g bieslook
  • 1 el citroensap
  • 1 ei
  • Tuinkers
  • Peper
  • Zout

Instructies:

  1. Bereid de tomatensalade voor:
    • Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
    • Hak de bieslook en meng deze met de tomaten, citroensap, zout en peper. Zet opzij.
  2. Beleg een sneetje Batard met kaas en gerookte ham, leg er een tweede sneetje bovenop.
  3. Klop een ei en dompel de sandwich erin.
  4. Bak de sandwich in boter tot hij goudbruin is en de kaas smelt (ca. 2-3 minuten per kant).
  5. Haal uit de pan, laat afkoelen en snijd diagonaal doormidden.
  6. Serveer met tomatensalade en tuinkers als garnering.